Uitgeverij Malmberg

Maurice Perdon

Maurice Perdon van uitgeverij Malmberg -voor wie wij al heel lang werken- heeft veel waardering voor onze pragmatische aanpak en snelheid, zoals recent bij het fotograferen van kinderen voor hun nieuwe leermethodes Naut, Meander en Brandaan.  

‘Laat zien wat je als kind kunt zien’, aldus de essentie van de foto-opdracht van Uitgeverij Malmberg. Malmberg behoort tot de top drie van Nederlandse educatieve uitgevers van leermiddelen voor het basis-, voortgezet, middelbaar en beroepsonderwijs en is marktleider met methoden voor o.a. rekenen, biologie en Duits. Het brede aanbod biedt keuzes tussen digitale en gedrukte leermiddelen die zowel op school, als thuis kunnen worden gebruikt. 

Naut, Meander en Brandaan

Uitgever Malmberg verleende ARKA media de opdracht voor de omslagfotografie van haar nieuwe leermethodes: Naut, Meander en Brandaan. Wat staat voor: natuur en techniek, aardrijkskunde en geschiedenis. Drie methodes die kunnen worden gecombineerd of los van elkaar kunnen worden gebruikt. Met een  unieke integratie van kennis, vaardigheden en toepassen, als complete leerlijn voor 21e-eeuwse vaardigheden en thematisch en wereldoriënterend werken. “Zo’n 50 à 60 scholen zijn er nu mee bezig”, vertelt Maurice Perdon, uitgever zaakvakken bij Malmberg. “Om het voor scholen gemakkelijker te maken hebben wij speciaal voor deze methodes het ‘Vijf Taken Model’ ontwikkeld, waarin de 21e-eeuwse vaardigheden in vijf concrete taken zijn ondergebracht: denk het uit, vind een antwoord, laat het zien, maak een keuze en los het op.”

‘Laten zien wat je als kind kunt zien’

“Naut, Meander en Brendaan omvatten elk 20 thema’s, ofwel 60 thema’s in totaal. Alle thema’s zijn wereldoriënterend en laten zien wat je als kind om je heen kunt zien. ARKA media heeft vooral voor de leermethode geschiedenis platen voor ons geschoten, waarop we laten zien wat je als kind ziet als je op plekken met historie staat: op het Binnenhof, op een dijk, in een museum of in een loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog. Er zijn ook foto’s die overlopen in een tekening die de geschiedenis van die plek laat zien, met als motto: ‘geschiedenis is dichterbij dan je denkt’.

Het maken van de foto’s werd begeleid door beeldcoördinatoren van Malmberg.”De samenwerking met ARKA media bevalt goed. We werken al heel lang samen. Ze zijn pragmatisch, werken snel en denken goed mee. Bovendien werken ze voor een goede prijs”, aldus Maurice Perdon.      

Wij werken onder andere voor:

Heeft u vragen over ARKA Media?

(055) 543 13 31

Of vraag meer informatie aan