Noordhoff Health

Marleen van Rossum

Het ontwikkelen en produceren van foto’s en video’s voor digitale leermiddelen is een specialiteit van ARKA media. Zoals voor Noordhoff Health, de business unit van Noordhoff Uitgevers met vestigingen in Houten en Berlijn, die kwalitatief hoogwaardige content, technologie en diensten voor leren in de zorg ontwikkelt en daarbij naar innovatieve leeroplossingen streeft. Een voorbeeld daarvan is de ‘ZorgPad mbo methode’, bedoeld voor mbo-leerlingen met niveau 3 (verzorgende) en niveau 4 (verpleegkundige). Voor deze opleiding maakt ARKA media momenteel in totaal 100 korte films met een speelduur van drie tot zes minuten, waarvan er nu 80 gereed zijn. Komende zomer worden de opnamen afgerond.
 
De films gaan over verpleegkundige handelingen die een verzorgende of verpleegkundige moet kunnen verrichten. Ze brengen de techniek van elke handeling in beeld. Een injectie geven bijvoorbeeld, een wond verzorgen of een katheter inbrengen. De films worden goed ontvangen, met name omdat er geen afleidende context is. Alleen het gebied van het lichaam (of van de medische pop) waar de handeling plaatsvindt en de handen van de zorgverlener die de handeling verricht komen in beeld. Een zeer praktische benadering die puur informatief is waardoor de leerstof indringend overkomt en beter beklijft.  Eenmaal per maand vinden de opnamen plaats op medische locaties waarbij twaalf films per dag worden geschoten.

“Het prettige aan het werken met ARKA media”, vertelt  Marleen van Rossum van Noordhoff Health, “is dat Edwin met je meedenkt. Een opdracht als deze doe je echt samen. Als filmer ziet hij weer andere dingen dan wij en dat werkt heel prettig.”

Wij werken onder andere voor:

Heeft u vragen over ARKA Media?

(055) 543 13 31

Of vraag meer informatie aan