Passie voor e-Learning

Marcel de Leeuwe


Marcel de Leeuwe – passie voor e-Learning
Velen zien hem als dè expert in e-Learning. Hij is zelfstandig en onafhankelijk. En werkt via zijn bedrijf  Leerbeleving  voor grote namen als KLM, SVB, Rabobank, Fontys, Siemens, Toshiba, Basic-Fit en vele anderen. Wie is Marcel de Leeuwe en wat is zijn relatie met ARKA media?

“Ik ben onderwijskundige,  e-Learning-enthousiast en schrijver van diverse boeken en artikelen. Ik zie e-Learning als een gevarieerde aanpak van leren en ondersteunen op de werkplek, waardoor professionals in organisaties beter kunnen utvoeren waar ze voor staan. waar en wanneer dan ook. Dit in tegenstelling tot alleen de inzet van simpele en weinig effectieve e-Learning zelfstudiemodules waarmee bedrijven jaren geleden begonnen om geld te besparen. Die hadden een te grote afstand tot de werkplek, waren zielloos, spraken weinig aan en hadden daardoor minder effect.” 

Dichter op de werkplek
“Met e-Learning laat je mensen veel dichter op hun werkplek leren waardoor ze beter gaan functioneren. Zo wilde KLM een verplichte basisopleiding voor aspirant-stewards en -stewardessen die snel in de lucht inzetbaar moesten zijn. Als hoofdontwerper was ik, samen met een e-Learning specialist van KLM, verantwoordelijk voor het concept en de realisatie van deze opleiding, waarna we met een team van ± 15 opleiders een blended traject hebben opgezet waarin deze mensen worden voorbereid op wat het is om bij KLM te werken. In de eerste fase leren ze in groepen zelfstandig en 100% online, in de tweede fase komen ze ook naar Schiphol en nemen deel aan klassikale sessies, simulaties en gaan ze vliegen. Deze activiteiten worden afgewisseld met leren via de online leeromgeving. Een ander voorbeeld is de Fontys Post hbo-opleiding e-Learning, waar ik ontwerper en hoofddocent van de opleiding ben voor professionals uit de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Of Toshiba Medical Systems, waar ik mensen opleid in hoe zij zelf e-Learningopleidingen kunnen maken voor professionals die hun medische apparaten moeten gebruiken.“ 

ARKA media
En de relatie met ARKA media, hoe is die ontstaan?

“Jaren geleden was ik online uitgever bij Noordhoff Uitgevers. Daar heb ik ARKA media voor het eerst ingehuurd om video’s te maken voor een verkeersmethode. Uit de selectie kwamen zij als beste naar voren. Ze hebben het complexe project heel erg goed en professioneel uitgevoerd. Later, bij klanten als Basic-Fit en Siemens, heeft ARKA media geholpen om video’s voor e-Learning te maken. Steeds weer bleek dat ze niet de goedkoopste, maar wel de beste waren. Van de klanten waar ik ARKA media heb geadviseerd hoor ik alleen maar positieve ervaringen. Daardoor beveel ik ARKA media bij mijn klanten met een gerust hart aan.”

Wij werken onder andere voor:

Heeft u vragen over ARKA Media?

(055) 543 13 31

Of vraag meer informatie aan