Jeelo-community

Maaike Severijnen.

Jeelo – ‘Zo leren leerlingen meer’

In de Jeelo-community werken basisscholen en experts samen aan de verbetering van het basisonderwijs. Jeelo-scholen krijgen een eigen digitale leeromgeving met alle content en de leerlingen krijgen een eigen inlog. “ARKA media maakt films en foto’s voor ons. En nu zoeken we samen uit wat er met webinars kan”, vertelt Communicatie- en Communitymanager Maaike Severijnen. “Daarbij hebben we veel plezier van hun professionele studio en denkt Edwin altijd goed met ons mee. Dat vind ik erg waardevol.”

Inmiddels telt ons land 42 Jeelo-scholen; basisscholen die deel uitmaken van de Jeelo-community en streven naar de permanente ontwikkeling van het basisonderwijs. De groei houdt aan, ziet Maaike Severijnen. “Steeds meer bestaande scholen sluiten zich aan omdat ze onder meer op zoek zijn naar manieren om projectmatig onderwijs in te voeren en kinderen vaardigheden aan te leren die hen helpen bij het leven in de 21e eeuw; de 21st century skills.”

6 uitdagingen
Het doel van de Jeelo-scholen is dat alle leerlingen meer  leren. Om dat te realiseren heeft Jeelo twaalf projecten ontwikkeld waarin leerlingen uitgedaagd worden; in totaal zijn dat zes uitdagingen waarvoor de nieuwe generatie staat:

1.      Wees baas over je eigen ontwikkeling;

2.      Zorg goed voor jezelf;

3.      Zorg goed voor anderen;

4.      Zorg goed voor onze planeet;

5.      Gebruik informatie veilig en betrouwbaar;

6.      Werk duurzaam samen.

 

Uitbouwen

“De twaalf kerndoeldekkende projecten bieden content voor wereldoriëntatiebreed, kunstzinnige oriëntatie, techniek, leefstijl, burgerschap, EHBO, verkeer, begrijpend lezen en luisteren”, vervolgt Severijnen. “Taal en rekenen voor groep 1-2 is volledig geïntegreerd en voor groep 3-8 in ontwikkeling. Jaarlijks komt er nieuwe content bij, terwijl bestaande content actueel wordt gehouden. Omdat er steeds meer Jeelo-scholen bij komen, zijn we gestart met webinars, zodat we scholen in het hele land goed kunnen ondersteunen. Daar helpt ARKA media ons mee. Hun input heeft echt meerwaarde.”  

Wie meer wil weten over Jeelo kan op www.jeelo.nl kijken. 

Wij werken onder andere voor:

Heeft u vragen over ARKA Media?

(055) 543 13 31

Of vraag meer informatie aan